Stati linistiti, nu fug recruiterii de tine daca spui adevarul pe Linkedin!

Pentru ca multi au cantat deja prohodul viitoarelor mele angajari pe Linkedin, m-am decis sa scriu nitel despre aceste false profetii. Sau consolari, pentru cei certati cu realitatea non-corporate. Am fost inspirat de mesaj privat primit saptamana trecuta, legat de postarea asta:

ce ai scris acolo e o chestie de pr.si e normal sa zica asta ca sa mearga lumea la interview-uri la ei.Si nu e ca si cum esti inocent si nu sti cum merg lucrurile pe piata muncii…sa fii surprins!asa ca bea o bere si relaxeaza-te.nu angajeaza nimeni un om care scrie asa ceva pe linkedin.

Ce vedeti mai sus este copy paste, nu am modificat nimic, iar autorul va ramane, desigur, anonim. Nu este nici primul, nici ultimul de genul acesta, iar optiunea de block a Linkedin-ului este si va fi singurul raspuns. Dar nu asta era ideea.

Ideea este ca unii oameni privesc Linkedin-ul ca pe o gradinita de copii: daca nu esti cuminte, Doamna Educatoare te pedepseste si esti pus la colt, fara oferte de angajare pe vecie. Deci spune doar de bine despre angajatori si recruiteri si locul in Raiul Corporatist iti este asigurat! Acum nu ca este ok sa iti injuri fostele joburi sau sefi, cum am mai vazut pe unul altul facand.

Linkedin recrutare

Sunt niste limite de bun simt pe ambele parti, de exemplu eu o sa fac forever misto de Ubisoft Romania pentru ca a fost de departe cel mai toxic loc unde am lucrat. Dar nu o sa ma iau de cineva anume sau sa descriu situatii in detaliu, cu nume si pozitii. Important este sa nu devii nici prea agresiv, dar nici prea servil, ceea ce ne duce de fapt la problema de baza.

Cam toti cei ce mi-au prevestit de rau au avut probleme cu postarile mele in care criticam diverse moduri de recrutare. Sau practici din cadrul muncii de zi cu zi din firmele romanesti. Asta, din punctul lor de vedere, ma va face indezirabil pentru angajare.

Amuzant este ca fix asta si vreau! Daca sunt recruiteri sau manageri deranjati de ceea ce scriu, inseamna ca e adevarat si ca se simt vizati. Iar eu nu vreau sa am de-a face cu oameni ca ei.

Si nu va ganditi ca am primit mesajele astea de la recruiteri sau manageri! Ci de la angajati fara functii de conducere, din companii de care nu am auzit, in general (nu ca le stiu pe toate). Probabil ca lucrand in firme mai mici unde toti se stiu cu toti, au alta perspectiva asupra lumii muncitoresti.

Contrar unei credinte foarte populare pe Linkedin, numarul recruiterilor care habar nu au de meserie, nu este atat de mare. Ok, sigur sunt peste 50%, dar nu sunt toti asa, iar generalizarea este o greseala. Eu fac recruitare, sotia mea este recruiter, cunosc bine universul respectiv. La fel si cu managerii de prin firmele mari romanesti, sunt destui ajunsi fara sa merite pe acolo, dar iarasi, nu toti.

Si ca sa inchei povestea, cei ce mor de grija mea, pot sta linistiti. Sunt cautat in continuare de recruiteri si am o gramada de conexiuni recruiteri in Linkedin, cu care tin legatura, in comentarii sau pe chat. Plus ca majoritatea proiectelor mi le iau din alte parti, asa ca perspectivele angajarii mele la Mega Image sau ca paznic la farmacie sunt foarte, foarte vagi.

 

(Visited 1,981 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published.