Stiu ca asta o sa socheze multa lumea, dar nu trebuie jumatate de roman pentru un anunt de angajare. Ca serios, nu sta nimeni sa citeasca atata si umplutura inutila oboseste grav.
Asa ca nu scrie “suntem un colectiv tanar si prietenos” ca nu mai emotioneaza pe nimeni. Poate doar pe absolventii de studii politice si europene, ca oricum ei scriu de regula d-astea. Nu, nici aia cu “compania noastra lucreaza cu ultimele tehnologii” si voi folositi Excel si FTP in draci, nu mai tine. Exista feedback de la fostii angajati si lumea se intereseaza.
Eu incep cu un rand despre companie, de regula, in care spun cu ce se ocupa si eventual originea si marimea. Suntem un startup sau suntem o firma americana cu birouri in Romania, asta cand nu pot da si numele. Atat. Nu compania noastra e pe piata din 1848 cu birouri in 400 de tari, are o politica de incluziune si diversitate diversa si alte minuni stangiste, cum e acum la moda. Ai ghicit, nici aia cu “colectiv dinamic si prietenos” nu mai are succes, se foloseste de prin 2000 cand inca gaseai un anunt de angajare in ziar.
Bine, unele corporatii incep cu un paragraf standard despre firma, e in politica de branding, acolo nu aveti ce face. Dar vedeti daca puteti sa mai taiati din el macar.
Important: in deschidere, scrieti daca job-ul e remote, si ce fel de remote: permanent, cu trecere odata pe saptamana pe la sediu, doar pana se termina cu virusul chinezesc, etc. Un anunt de angajare in care se precizeaza asta are mult mai multe sanse sa fie vizionat.
Apoi treceti direct la subiect, cu ceea ce este obligatoriu sa stie candidatul. Eu, de exemplu, impart intotdeauna un job in Mandatory si Nice to have. Nu la gramada, cum se pun acum. Este e plin de tampenii gen WordPress cu C# cu python si nitel node js. Intrebi clientul pana te lamuresti care e de baza si care ar fi extra bonus. Pentru ca majoritatea le postati direct, fara sa intrebati nimic si apoi va minunati ca nu aplica nimeni.
Si serios, puneti si voi mana pe Google si cititi nitel despre tehnologii, ca-s explicate destul de clar. Nu sa va dati doctoratul, dar cat sa diferentiati front end de back end si native de cross-platform. O sa va scuteasca de multa durere de cap.
Dupa ce treceti ce e obligatoriu si bonus, adaugati cerintele non-tehnice. Trebuie sa stie engleza, genial daca stie franceza, de exemplu. Trebuie sa lucreze 2-3 ore pe timpul Americii, daca e freelancer. Etc. Formulate clar, fara inflorituri.
Nu puneti obosenia aia cu abilitati de comunicare avansate, ca angajati programator, nu purtator de cuvant. Iar ei nu-s vestiti ca oratori. Din contra, cu cat transforma mai bine cafeaua in cod, cu atat comunica mai prost. Asa ca nu ii speriati!
Si renuntati odata pentru totdeauna la partea cu birourile noastre sunt wow, avem un PS3 la 200 de oameni, va dam cafea proasta de tonomat si fructe fara gust. Aia cu masa de ping-pong a incetat sa mai fie amuzanta de prin 2003.
Cam asa trebuie sa fie un anunt de angajare / job description. Sa se inteleaga imediat despre ce e vorba si sa fie cat mai scurt posibil, in masura in care-si pastreaza relevanta, desigur. Si nu uitati, la interviu nu intrebati tampenii, am facut un scurt ghid aici.
Ca programator care tocmai beau cafeaua ca sa o transform in cod, am ras. Foarte bun si la subiect articolul oricum, felicitari!
Multumesc 🙂
Da-mi voie sa citez cateva din descrierea unei pozitii de Java in Cj:
-You will responsible with implementing, testing and writing documentation according with the client’s requirements
What we offer:
Professional training in a dynamic market with high growth potential as well as a diversified position;
Personal development opportunity;
High standard equipment;
Pleasant working environment with helpful colleagues and a lot of space to be successful with us;
Team building and social activities…
Ma opresc aici.
Legat de “Professional training”, de fapt vorba ta din alt articol, :”Excel si http://FTP….” :))
Am uitat sa mentionez SOAP? :))