Facebook este noul Minister al Adevarului

Saptamana trecuta, Joe Biden a declarat ca e posibil sa fie probabil ca virusul minune sa provina dintr-un laborator chinezesc. Se stie ca au unul prin Wuhan unde, judecand dupa aparente, nu se ocupa cu exterminarea gandacilor de bucatarie. Se mai numeste si Wuhan Institute of Virusology, ca sa nu fie dubii.

Acum eu nu ma pricep ca tot romanul la virusologie si medicina – habar nu am de unde provine Covidul –  dar am o alta problema. Remarcati ca am spus “Joe Biden a declarat“, da? Pentru ca doar asta a facut a iesit si a zis ba baieti, e posibil sa avem Covidul de la chinezi din laborator, am ordonat o ancheta, va anunt cand am rezultatul. Atata tot da?

Nu a aparut cu un covid tatuat cu steagul chinezesc, legat cu catuse. Nu a descoperit CIA acum 4 ani ceva remarcabil in puiul Shanghai din Wuhan si de acolo sa inceapa. Nici macar nu au prins vreun laborant ca mancase liliac la sousvide. Nicio dovada, nada, zero. Exact cum a iesit si Trump in 2020 si a spus acelasi lucru. Ba chiar nea Donald a zis ca vazuse si dovezi. Dar nici el nu a aratat vreuna.

Deci, amandoi au facut afirmatii nesustinute de nimic, dar problema nu este aici, ca mai toti politicienii fac asta. Problema este Facebook si cum au actionat baietii de la Ministerul Adevarului la fiecare dintre cele doua declaratii. Cand a zis Trump asta, marii fact checkeri ai Facebook au declarat instant ca e fake-news si au sters postarile pe acest subiect. Cand a declarat nea Biden ca asa e, a devenit brusc adevarat, acum e ok sa spui asta.

Facebook Ministerul Adevarului

Tin minte cand eram mic si ma uitam la televizor si spunea Ceausescu ca ne e cald, bine si avem tot ce trebuie. Iar eu stateam in casa cu sosete de lana si ma bucuram cand mancam cascaval, vorba lui Andries! Pentru ca manipularile de genul asta duc inevitabil, in timp, la asa ceva.

Cred ca e vremea ca retelele sociale sa fie reglementate mai strict. Sa nu mai poata sterge tot ce le trece prin cap in functie de simpatiile politice si de ce vor proprietarii. Sa nu poata inchide conturi fara sa se pronunte justitia in prealabil. Prea ne poarta ei de grija, sa nu cumva sa auzim ceva ce le dauneaza sponsorilor politici.

Ah, sa nu uit – sa nu credeti ca-s vreun fan Trump, personal mie mi se par super toxici amandoi, si el si Biden. Am simpatii de dreapta si nu fac un secret din faptul ca nu pot suporta nimic de stanga – am copilarit in comunism, totusi –  dar nu Trump.

Asa ca dragilor, daca aveti prieteni cu care tineti legatura pe Facebook si nu vreti sa renuntati, faceti ca mine. Nu o mai folosesc pe desktop, unde face tracking in draci si imi vinde datele, o am doar pe iOS. Unde acum te intreaba daca o lasi – silita de Apple, desigur – sa te urmareasca ce faci pe telefon si tu spui nu. Mult mai comod si linistit.

(Visited 466 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published.