Uber Romania este noul Taxi Pelicanul

Weekendul asta am iesit si noi la restaurantul preferat –  Die Deutsche Kneipe – paradisul snitelelor si a berii germane la butoi – ca tot omul dupa carantina. Asa ca am zis sa luam un Uber. Zis si facut, chemam Uber-ul, vine uluitor de repede – de regula e eterna poveste cu au mai ramas 3 minute timp de 5 minute – ne urcam in el si plecam.

Vazusem ca era un cazan de Logan de pe care curgeau tablele si cu parbrizul strabatut de o crapatura de la un cap la altul, dar am zis sa nu imi stric ziua. Nu am pretentii la Rolls Royce, nu-s aberant.  Dar nu e problema, ca s-a ocupat soferul de asta, cand i-a spus sotiei –  deranjat vizibil ca ea isi pusese centura de siguranta –  sa isi mai puna una. Deja ca a intors aiurea in loc sa o ia pe unde ii spusesem, ca asa zice Waze si “nici Dumnezeu nu stie drumurie la Waze” a fost floare la ureche.

Dar l-am lasat in pace, pentru ca nu duce la nimic cearta cu taximetristii, e ca si cum incerci sa dresezi muste. Am coborat din masina oprita cu 200 de metri dincolo de destinatie – atat a putut saracul – i-am zambit, urat o zi excelenta si i-am dat o stea pentru atitudine si starea cazanului. Daca nici bani de parbriz nu avea, nu vreau sa ma gandesc cand schimbase placutele, discurile sau doamne fereste, cu cata banda adeziva si sarma “reparase” motorul ala…

Si mi-am amintit de o alta experienta tragica cu Uber Romania, din seara de Revelion 2020. Trebuia sa ajungem la nasi ( Tovarasul Arafat, stati linistit, am stat izolati toti toata noaptea, ne-am vazut la 12 cu mastile pentru sampanie!) asa ca am chemat Uber. Cand am iesit pe usa apartamentului – stau la 2 – in aplicatie spunea ca mai are doua minute pana ajunge. Am coborat pe scari ceva mai incet pe motive de sacosi cu macaruri, salata de boeuf, sucuri naturale materiale de protectie sanitara si am ajuns in 2-3 min la usa blocului, la fix sa vad soferul plecand in tromba. Nu cred ca statuse un minut.

Dar nu asta a fost partea frumoasa ci mailul care mi-a venit instant. Soferachele de Uber Romania – taximetrist sub acoperire, desigur – raportase ca a refuzat cursa pentru ca nu aveam masca. Noi, care nu am calcat niciodata de cand a inceput nebunia in spatii inchise publice sau taxiuri fara minimum FFP2, nu vorbesc de servetelele alea albastre inutile, da? Vazuse el magic prin bloc ca nu am masca, ca nu apucasem sa ies pana nu a plecat:

Uber incompetenta

Partea si mai frumoasa – pe care taximetristul se bazase – este ca Uber Romania nu are suport pentru clienti in timp real. Adica ei nu platesc oameni sa raspunda la telefon sau pe messenger, DACA ai probleme cu o cursa anulata. Poti raporta doar cursele efectuate si atata. Ai o lista de probleme, alegi una, te cauta ei cand isi aduc aminte. Nu ai mail, nu ai niciun loc unde sa le poti trimite o plangere. Un sistem genial, ce incurajeaza abuzurile taximetristilor care lucreaza la Uber Romania.

 

Uber romania

Bine, Uber Romania se bazeaza pe faptul ca clientii tepuiti de taximetristii lor nu vor face mare lucru, dar s-au inselat nitel in cazul meu, pentru ca am depus reclamatie la ANPC. Care reclamatie nu a folosit la mare lucru, mi-au sters doar “avertismentul” din aplicatie. Ca la partea cu investigatul taximetristului lucrator la Uber Romania ma foarte indoiesc ca au facut ceva:

Uber Romania reclamatie

Interesant este ca au mintit cu nerusinare la partea cu “se poate contacta centrul de asistenta”, dar nu ma grabesc, mai astept sa mai apara un incident si refac reclamatia, la partea asta nu m-au dezamagit niciodata.

Si la fel de interesant este ceea ce mi-a spus un alt sofer de la Uber Romania  – folosesc Uber constant cand am nevoie, nu fac un secret din asta – despre cum procedeaza cei ca taximetristul care m-a lasat pe strada si a plecat. Stau pe 2-3 aplicatii de ridesharing in acelasi timp si daca nu apari cand au ajuns, instant, anuleaza cursa si iau alta, mai ales in perioade ocupate ca seara de Revelion. Ca doar nu va asteptati sa fie concurenta la noi, nu? Amuzant este ca mereu cobor inainte sa vina cursa, tocmai pentru ca nu mi se pare ok sa astepte dupa mine. O singura data nu mi-a iesit si Uber Romania si-a demonstrat adevarata valoare.

Si apropo, Uber Romania, felicitari pentru mutarea varstei masinii la 14 ani si 11 luni, nu ma mir ca e plin de Loganuri de pe care curg tablele cu tone de kilometri pe ele. Eu zic sa o duceti la 25 de ani, sa poata baga si Daciile alea, zambetul lui Iliescu, le stiti? Macar sunt mai sigure ca Loganurile. Ah si sa le spuneti va rog ca mersul cu geamul deschis nu inseamna aer conditionat, ca vad asta pe lista de cerinte.

Nimic ce nu prevazusem cand am scris articolul asta in Forbes inca din 2016, la primul incident avut cu Uber Romania, dealtfel. Baietii se pricep sa te scoata din zona de confort, cum ar spune niste mari coachi de pe Linkedin!

P.S. Am remarcat ca cei de la Bolt au chat la suport, probabil de aceea ii recomanda lumea? Intreb pentru un prieten.

 

 

(Visited 800 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published.